Om Tirsbæk-Trophy

Tirsbæk Trophy er opstået som følge af af en række Land Rover entusiaster gennem en årrække er mødtes på  Land Rover Experience på Tirsbæk slot ved den dejlige Vejle fjord.

Her har vi udfordret vores biler og os selv med strabadser som nok ikke kan findes mange andre steder i Danmark. Samtidig sørger vi for at opretholde et højt niveau af socialt samvær, dog ikke uden god portion humor, som den bedste katalysator.

I foråret 2011 blev der indlagt en række konkurrencer, som skulle løses af de to hold deltagerne blev opdelt i. Holdene blev opkaldt efter to af de legendariske Camel Trophy løb, nemlig Team Mundo Maya (1995, Guatemala) og Team Sulawesi (1988, Indonesien). Opgaverne involverede selvfølgelig både deltagere, som de deltagende biler. Og efter et sindrigt udtænkt pointsystem resulterede dette i at det ene hold kunne udnævnes som vinder.

Det vindende - med ét point - hold, Team Mundo Maya, fik overrakt en fin vandrepokal som skulle medbringes til det næste Trophy, Tirsbæk 2011 Fall Edition. Og minsandten om ikke holdet - med lidt andre deltagere - vandt pokalen igen !
 
Og hvad laver man så, på en typisk Tirsbæk weekend ??
 
Fredag
Arrangementet starter med morgenkaffe fredag 10:00.
 
Kageguf på skovturen !
Hvis der er "nybegyndere" med, så kører Ib Hammer teori med disse, så sikkerheden er på plads. Imens slapper "de gamle" af, og hygger. Efter endt teori, spiser vi frokost sammen. Nybegynderne begiver sig herefter ud på "de faste baner" for lige at vænne sig til hvordan bilen reagerer i terrænnet. Imens kører "de gamle" et par spor i skoven.
Vi mødes til eftermiddagskaffe, som regel med "Svigermors hjemmebag".
 
Herefter går det løs indtil aftensmaden, som består af "feltrationer", og som indtages i skoven. Når alle er mætte, fortsætter vi kørslen, indtil midnat, eller til alle biler er gennem sporene.
 
Lørdag
Lørdag morgen starter med morgenmad klokken 8:00, og herefter afgang til flere udfordringer/oplevelser. Frokost i skoven, og eftermiddagskaffe ligeså. Klokken 18:00 er der "festmiddag" i Jagthytten, og ved 19:30 tiden begiver vi os ud på weekendens sidste opgaver, og kører på indtil midnat.
 
Søndag
Søndag morgen ved "vaskehallen"
Søndag er der atter fælles morgenmad. Efter morgenmaden vasker vi bilerne, hvad der altid er stærkt tiltrængt.
 
Godset stiller en fin vaskeplads til rådighed med rampe og højttryksrenser. Når bilerne er 'Roadworthy' igen, tager vi afsked. Trætte og mætte af oplevelser.
 
Da vi har været derovre både forår, efterår samt forsommer, er der ikke to arrangementer der har været ens.
 
Vi har stået i silende regn, i vand til knæene, og mudder til anklerne, og kæmpet for at få bilerne igennem, indtil klokken 03:00 fredag nat.
 
Vi har også siddet i shorts på stranden, og drukket aftenkaffen. Vi har klatret i træer, kørt orienteringsløb, roet i voldgraven og skudt lerduer med haglbøsse. Så der er oplevelser og udfordringer til alle...
Indkvarteringen er rundt omkring på godset, i dobbeltværelser med rigtige senge og bad.
Så der findes ingen undskyldninger fra "de forfængelige" for ikke at deltage.
 
Skal man lære at køre 4x4 på en god, sjov og sikker måde, er dette helt klart en god mulighed.
 
Vi sætter sikkerheden højest, stærkt efterfulgt af hyggen, med udfordringerne (både til bilerne, men bestemt også til chauffører og co-drivere) på en tredjeplads.